20:00

Kofkella Kultur o IF

Referat: Bele Barkarby FF - Kofkella Kultur o IF

Ny roll, nytt spelsystem, härligt taktik snack innan match! Tre baksidor plus en ljumske som lämnade in!

Kofkella eller "Kessela" som någon yttrade var på besök i vår hemma borg, San Streamwall. Dom flesta i tid för ett av dom första taktik snacken i Vetsens anrika historia. Har säkert varit andra sådana, men det är glömt sedan länge. Ett system 3-5-2 som faktiskt funkade riktigt bra. Klart att Coach fick vägleda några vilsna själar, men det är precis som det skall vara. Vi tog jobbet riktigt bra hela första halvleken. Manges 1-0 mål är en riktigt pangstrut i bortre krysset från ca 25 meter. Kul att deras målis kommer fram efter matchen och drar klassikern "Om jag varit 20 år yngre samt 30 kilo lättare hade jag tagit den!!" Well det får vi ALDRIG veta.

Just Mange var riktigt het idag och när han lägger upp bollen för frispark i ett ganska bra läge så är 2-0 ett faktum. Finns en film på detta i video sektionen. Kanske inte var den hårdaste träffen, men i mål gick den.

I andra kommer Kofkella ut som ett nytt lag. Nej dom hade inte satt in sina juniorer utan bara höjde sin nivå helt enkelt. 2-1 kommer efter en solklar frisparkssituation där Wibom blir brutalt knuffad i ryggen. Det missade den annars utmärkta domaren. Det råder tumult i Bele lägret just nu. Nicos baksida går sönder och 2-2 målet kommer som ett brev på posten (innan postnord). Pelles baksida hade redan stuckit i slutet av första halvlek. När sedan Englund börja åma sig om sin baksida kändes det riktigt tungt. Som coach får man vara lugn och injaga mod i sina soldater i detta läge. Helt plötsligt har vi endast en avbytare och det trots att vi fick en bonus spelare i form av Max som missat att han var reserv. Nu jäklar växer hornen på alla gubbarna. Mickes ljumske beslutar sig också för att kassta in handsken i ren sympati med alla baksidor.

Vi kämpar som ett gäng hormonstinna ungtuppar dom sista femton minutrarna och lyckas hålla 2-2. En rolig match alla skador till trots. Nu öppnas det för alla som alltid hamnar på reservlistan vill jag lova.

Underbart jobbat samtliga Vets och tack till domaren samt Kofkella för en underhållande drabbning!